Mumzig
Päronbullar m. ricotta, pinjenötter och choklad 250º 30, 8 min 40 st
1 st Grunddeg
40 st Pappersformar
fyllning:
2 st Päron (stora)
4 msk Strösocker
100 gr Smör/margarin (rumstempererat)
200 gr Ricottaost, eller annan färskost tex Kesella
pensling:
1 st Ägg
1 dl Pärlsocker
50 gr Pinjenötter
Gör grunddegen. Fyllning: skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker. Dela degen i två delar. Kavla ut den till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av choklad- Fördela päronbitarna över degen. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i 20 st remsor. Tvinna ihop dem och rulla till bullar. Lägg dem i pappersformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter. Grädda mitt i ungen i 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Wow, lät sjukt gott, ska testa det då vi kommit i ordning.