Mumzig

Päronbullar m. ricotta, pinjenötter och choklad     250º  30, 8 min    40 st

1 st Grunddeg

40 st Pappersformar

  

fyllning:

2 st Päron (stora)

4 msk Strösocker

100 gr Smör/margarin (rumstempererat)

200 gr Ricottaost, eller annan färskost tex Kesella

  

pensling:

1 st Ägg

1 dl Pärlsocker

50 gr Pinjenötter


Gör grunddegen. Fyllning: skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker. Dela degen i två delar. Kavla ut den till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av choklad- Fördela päronbitarna över degen. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i 20 st remsor. Tvinna ihop dem och rulla till bullar. Lägg dem i pappersformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter. Grädda mitt i ungen i 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Wow, lät sjukt gott, ska testa det då vi kommit i ordning.

2008-10-05 @ 11:48:11
URL: http://thedevilwears.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0