Till helgen kanske...
Fläskfilé med indisk sås 4 port
500 gr Fläskfilé
1½ msk Margarin/Smör
½-1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
sås:
2 gula Lökar
1½ msk Margarin/Smör
1 syrligt Äpple
1 grön Paprika
1 tsk Curry
½-1 tsk Paprikapulver
1 msk Vetemjöl
2 msk Tomatpuré
1 krm Ingefära
2 dl Vatten
1 Buljongtärning
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Skölj och skär äpplet i tärningar. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Fräs löken i margarin/smör i en gryta tills löken börjar bli mjuk utan att ta färg. Blanda ner äpplen och paprikahack. Strö över curry, paprikapulver samt mjöl och rör om. Tillsätt tomatpuré, ingefära och späd med buljong. Koka på svag värme under lock i cirka 5 minuter. Platta ut filéerna med knuten hand. Stek skivorna i margarin/smör cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra efter stekningen. Servera med såsen, kokt ris och en grönsallad.
Fläskfilé med krämig risotto
300 gr Fläskfilé
Margarin/Smör
Salt
Vitpeppar
Risotto:
½ gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 msk Margarin/Smör
1½ dl Arborioris
1 dl vitt Matlagningsvin
ca 4 dl Buljong (höns)
2 dl riven lagrad Ost (17%)
1 dl gröna Ärtor/Majs
Hacka lök och vitlök, fräs smör i en kastrull. Låt riset fräsa med en stund. Häll på vin och 2 dl buljong, sjud försiktigt. Buljongen ska koka in efter hand. Rör då och då. Tillsätt buljongen matskedsvis tills allt har kokat in. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtor/majs. Skiva fläskfilén och sten i smör, salta och peppra.