Daimcheescake

Daimcheescake   175º, 10 min, 8-10 pers

200 gr Digistivekex 

150 gr Chokladcookies

125 gr smält Smör/margarin

2 msk Kakao


fyllning:

3 dl Vispgrädde

2 tsk Vaniljsocker

3 Äggulor

200 gr Philadelphiaost

3 Äggvitor

2 dl Strösocker

4 st Daim (enkla)


garnering:

Smulad Daim

röda Vinbär

Nektarinklyftor


Sätt ugnen på 175º. Krossa kex och kakor och blanda med smör och kakao. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diam. Grädda i 10 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Vispa samman grädde och vaniljsocker. Blanda äggulor och ost till en slät smet. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Blanda den vispade grädde och vänd ner den i äggsmeten. Hacka sönder daimen och vänd ned. Bred ut smeten på botten och släta ill. Frys tårtan i minst 2 timmar. Ta ut tårtan cirka 45 minuter före servering. Garnera med smulad daim, vinbär och nektarinklyftor.


Kommentarer
Postat av: Nettan

Läste upp detta för min äldsta och det första hon sa : det där måste vi göra imorgon !



Så tack för tipset så provar vi imorgon !



kram

2008-09-24 @ 23:40:08
URL: http://hasselby.blogg.se/
Postat av: Annica

Det lät gott det här!

2008-09-25 @ 16:18:58
URL: http://anja72.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0