Daimcheescake
Daimcheescake 175º, 10 min, 8-10 pers
200 gr Digistivekex
150 gr Chokladcookies
125 gr smält Smör/margarin
2 msk Kakao
fyllning:
3 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 Äggulor
200 gr Philadelphiaost
3 Äggvitor
2 dl Strösocker
4 st Daim (enkla)
garnering:
Smulad Daim
röda Vinbär
Nektarinklyftor
Sätt ugnen på 175º. Krossa kex och kakor och blanda med smör och kakao. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diam. Grädda i 10 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Vispa samman grädde och vaniljsocker. Blanda äggulor och ost till en slät smet. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Blanda den vispade grädde och vänd ner den i äggsmeten. Hacka sönder daimen och vänd ned. Bred ut smeten på botten och släta ill. Frys tårtan i minst 2 timmar. Ta ut tårtan cirka 45 minuter före servering. Garnera med smulad daim, vinbär och nektarinklyftor.
Läste upp detta för min äldsta och det första hon sa : det där måste vi göra imorgon !
Så tack för tipset så provar vi imorgon !
kram
Det lät gott det här!