Mumsigt
Briepaj med mangosalsa 8 port 225º
pajbotten:
3dl Vetemjöl
125 gr Smör/margarin
2 msk kallt Vatten
fyllning:
500 gr Brieost
2½ dl Mellangrädde
½ dl Mjölk
3 Ägg
1 tsk torkad Oregano
1 tsk torkad Timjan
Salt
Peppar
magnosalsa:
1 färsk Mango eller 1 pkt fryst tärnad Mango
½ ask Körsbärstomater
2 msk finhackad Rödlök
1 Vitlöksklyfta
2 msk Mango chutney
Salt
Arbeta ihop mjöl och margarin. Tillsätt vatten och samla snabbt till en deg. Tryck ut den i en pajform, cirka 25 cm i diam, låt den vila i kylen 30 minuter eller frysen 20 minuter. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Skär brieosten i skivor (det vita skalet ska vara kvar). Vispa ihop mellan grädde, mjölk, ägg, oregano, timjan, salt och peppar till en äggstanning. Varva brieost och äggstanning i pajskalet. Grädda pajen i 30-35 minuter. Skala och skär mangon i tärningar eller låt den frysta tina och rinna av. Skär tomaterna i halvor. Blanda mango, tomater, rödlök, pressad vitlök och mango chutney. Smaka av med salt.

pajbotten:
3dl Vetemjöl
125 gr Smör/margarin
2 msk kallt Vatten
fyllning:
500 gr Brieost
2½ dl Mellangrädde
½ dl Mjölk
3 Ägg
1 tsk torkad Oregano
1 tsk torkad Timjan
Salt
Peppar
magnosalsa:
1 färsk Mango eller 1 pkt fryst tärnad Mango
½ ask Körsbärstomater
2 msk finhackad Rödlök
1 Vitlöksklyfta
2 msk Mango chutney
Salt
Arbeta ihop mjöl och margarin. Tillsätt vatten och samla snabbt till en deg. Tryck ut den i en pajform, cirka 25 cm i diam, låt den vila i kylen 30 minuter eller frysen 20 minuter. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Skär brieosten i skivor (det vita skalet ska vara kvar). Vispa ihop mellan grädde, mjölk, ägg, oregano, timjan, salt och peppar till en äggstanning. Varva brieost och äggstanning i pajskalet. Grädda pajen i 30-35 minuter. Skala och skär mangon i tärningar eller låt den frysta tina och rinna av. Skär tomaterna i halvor. Blanda mango, tomater, rödlök, pressad vitlök och mango chutney. Smaka av med salt.

Kommentarer
Postat av: Rebecka
svar: jag har inte sminkat mig på ett bra tag nu, och fick det här i förrgår. har inte sminkat mig på över 1 vecka.. Kan jag använda det ändå?
Postat av: Anne
Hej!
Grattis på namnsdagen!
Postat av: Rebecka
Men räcker det inte med att jag kastar mascaran och skumgrejjen som jag her brunkrämen på? eftersom min brunkräm är som en tvålflaska, man pumpar ut det.. Det ska ju inte vara något problem med min brunkräm iaf tycker jag.
Postat av: petra
låter gott det där jag har en bit brieost kvar ska göra ditt recept.
bästa hälsningar
petra
Trackback