Rödbetskaka

Rödbetskaka 175º, 60 min, 12 port


4 Ägg
4½ dl Strösocker
3 st (ca 350g) Rödbetor

2 1/4 dl Rapsolja (eller annan neutral olja)

3½ dl Vetemjöl

1 dl Kokos

2 tsk Bakpulver

1 tsk Bikarbonat

2 tsk Salt

2 tsk Kanel

2 tsk stött Kardemumma


Glasyr:

50 gr naturell Mjukost eller Philadelphiaost

1 dl Florsocker


Skala och riv rödbetorna. Vispa ägg och socker. Tillsätt rödbetor och olja. Blanda samman övriga ingredienser i en separat skål och rör sedan ner den i blandningen. Grädda i en smord och bröad form. Låt kakan svala och rör ihop glasyren och bed den över kakan.


Kommentarer
Postat av: Ann

Mmm men det handlar inte om flest lyktor...det handlar om mina procedurer ....alltid haft 28 ljuslyktor tända då Timrå spelat kan inte sluta med det ju...

2008-09-25 @ 20:44:55
URL: http://lillanslilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0