*Grön glassås*

4 port

2 dl vitt Vin

2 dl Strösocker

½ dl pressad Citronsaft

1 mogen Avocado

½ l god Vaniljglass


dekoration:

Physalisfrukt eller Jordgubbar

Rivet skal av Citron


Koka vin och socker sakta över svag värme tills den börjar bli simmig och ca 1½ dl återstår. Dra av värmen och låt sockerlagen kallna. Hit kan Du förbereda. Häll den kalla sockerlagen i en mixer. Riv av skalet på citronen, spara den till serveringen. Pressa ur och häll citronsaften i mixern. Tillsätt också de urgrävda avocadohalovrna. Kör såsen slät och smaka av. Servera den ganska omgående, eftersom avocadons vackra färg mörknar. Skeda upp sås på tallrikar, ta en kula glas, lägg på mitten av tallriken. Strö rikligt med citronrasp uppe på. Lägg på physalisen eller jordgubben.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0