*Briepaj m. magnosalsa*
8 port 225º, 30-35 min
Pajbotten:
3 dl Vetemjöl
125 gr Smör/margarin
2 msk kallt Vatten
Fyllning:
500 gr Brieost
2½ dl Mellangrädde
½ dl Mjölk
3 Ägg
1 tsk torkad Oregano
1 tsk torkad Timjan
Salt
Peppar
Mangosalsa:
1 färsk Mango eller 1 pkt fryst tärnad Mango
½ ask Körsbärstomater
1 msk finhackad Rödlök
1 Vitlöksklyfta
2 msk Mango Chutney
Salt
Arbeta ihop mjöl och margarin. Tillsätt vatten och samla snabbt till en deg. Tryck ut den i en pajform, cirka 25 cm i diam och låt den vila i kylen i 30 minuter eller i frysen 20 minuter. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skär brieosten i skivor, det vita "skalet" ska vara kvar. Vispa ihop mellangrädde, mjölk, ägg, oregano, timjan, salt och peppar till en äggstanning. Varva brieost och äggstanning i pajskalet. Grädda pajen i 30-35 minuter. Skala och skär mangon i tärningar eller låt den frysta tina och rinna av. Skär tomaterna i halvor. Blanda mango, tomater, rödlök, pressad vitlök och mango chutney. Smaka av med salt.

Kommentarer
Trackback