*Briepaj m. magnosalsa*

8 port          225º, 30-35 min
Pajbotten:

3 dl Vetemjöl

125 gr Smör/margarin

2 msk kallt Vatten


Fyllning:

500 gr Brieost

2½ dl Mellangrädde

½ dl Mjölk

3 Ägg

1 tsk torkad Oregano

1 tsk torkad Timjan

Salt

Peppar


Mangosalsa:

1 färsk Mango eller 1 pkt fryst tärnad Mango 

½ ask Körsbärstomater

1 msk finhackad Rödlök

1 Vitlöksklyfta

2 msk Mango Chutney

Salt


Arbeta ihop mjöl och margarin. Tillsätt vatten och samla snabbt till en deg. Tryck ut den i en pajform, cirka 25 cm i diam och låt den vila i kylen i 30 minuter eller i frysen 20 minuter. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skär brieosten i skivor, det vita "skalet" ska vara kvar. Vispa ihop mellangrädde, mjölk, ägg, oregano, timjan, salt och peppar till en äggstanning. Varva brieost och äggstanning i pajskalet. Grädda pajen i 30-35 minuter. Skala och skär mangon i tärningar eller låt den frysta tina och rinna av. Skär tomaterna i halvor. Blanda mango, tomater, rödlök, pressad vitlök och mango chutney. Smaka av med salt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0