*Fisksoppa*

4 port

400 gr Fisk (gärna olika sorter, i bitar)

2 st Paprikor (strimlor)

1 st gul Lök (finhackad)

2 st pressade Vitlöksklyftor

Smör/margarin till fräsning av grönsakerna

2 dl Créme fraiche

1 msk pressad Citronsaft

8 dl Fiskbuljong

1 tsk Salt

100 gr skalade Räkor

Dill

Maizenamjöl (ljus redning)


Fräs lök och paprika i smöret. Rör ner crème fraiche, citron, buljong och salt.. Rör i lite maizena för ibland har soppan en tendens att skära sig. Låt koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda cirka 5 minuter eller tills den är fast och vit. Lägg i räkor och låt dem bli varma. Häll upp i skålar och garnera med dillen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0