*Fläskfilé m. indisk sås*
4 port
500 gr Fläskfilé
1½ msk Margarin/Smör
½-1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
sås:
2 gula Lökar
1½ msk Margarin/Smör
1 syrligt Äpple
1 grön Paprika
1 tsk Curry
½-1 tsk Paprikapulver
1 msk Vetemjöl
2 msk Tomatpuré
1 krm Ingefära
2 dl Vatten
1 Buljongtärning
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Skölj och skär äpplet i tärningar. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Fräs löken i margarin/smör i en gryta tills löken börjar bli mjuk utan att ta färg. Blanda ner äpplen och paprikahack. Strö över curry, paprikapulver samt mjöl och rör om. Tillsätt tomatpuré, ingefära och späd med buljong. Koka på svag värme under lock i cirka 5 minuter. Platta ut filéerna med knuten hand. Stek skivorna i margarin/smör cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra efter stekningen. Servera med såsen, kokt ris och en grönsallad.