*Jordnötspinnar*
200º, 10-15 min
6 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
150 gr Smör/margarin
½ dl Jordnötssmör
1 Ägg
Garnering:
100 gr mörk Choklad
½ dl grovt hackade Jordnötter
Kör mjöl och socker i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt. Tillsätt jordnötssmöret medan beredaren är i gång. Kör tills allt är finfördelat. Vispa ägget med en gaffel och häll i beredaren och arbeta samman degen. Tryck ut degen i en liten långpanna. Grädda i 10-15 minuter i 200º. Skär kakan i stänger medan den är varm och låt svalna på plåten. Smält chokladen och ringla över kakorna och strö över nötterna.
Tips! Du kan breda jordgubbssylt på hälften av kakorna - på den chokladfria sidan. Lägg ihop med de resterande kakorna.
Kommentarer
Trackback