*Jordnötspinnar*

200º, 10-15 min

6 dl Vetemjöl

1 dl Strösocker
150 gr Smör/margarin

½ dl Jordnötssmör

1 Ägg


Garnering:

100 gr mörk Choklad

½ dl grovt hackade Jordnötter


Kör mjöl och socker i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt. Tillsätt jordnötssmöret medan beredaren är i gång. Kör tills allt är finfördelat. Vispa ägget med en gaffel och häll i beredaren och arbeta samman degen. Tryck ut degen i en liten långpanna. Grädda i 10-15 minuter i 200º. Skär kakan i stänger medan den är varm och låt svalna på plåten. Smält chokladen och ringla över kakorna och strö över nötterna.


Tips! Du kan breda jordgubbssylt på hälften av kakorna - på den chokladfria sidan. Lägg ihop med de resterande kakorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0