*Kärleksmums*
175º, 15 min
5 st Ägg
4 dl Strösocker
4½ dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
5 msk Kakao
300 g Smör/margarin
2 dl Vatten
200 g Knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl Vispgrädde
2 msk Espressokaffe
200 g mörk Choklad (70%)
2 dl Kokos till garnering
Sätt ugnen på 175º. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan. Strö över kokos och servera skuren i rutor.