*Nutella & bananrulle*
250º, 5 min
0.75 burk Nutella
22 st mogna Bananer
11 sats Rulltårta
rulltårta grundrecept:
33 st Ägg
1.51½ dl Strösocker
22 msk Mjölk
22 dl Vetemjöl
11 tsk Bakpulver
11 st Apelsin (rivet skal)
2525 g Mandelspån
Strösocker till rullning
Sätt ugnen på 250º. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.

Kommentarer
Trackback