*Nutella & bananrulle*

250º, 5 min

0.75 burk Nutella
22 st mogna Bananer
11 sats Rulltårta


rulltårta grundrecept:
33 st Ägg
1.51½ dl Strösocker
22 msk Mjölk

22 dl Vetemjöl
11 tsk Bakpulver
11 st Apelsin (rivet skal)

2525 g Mandelspån
Strösocker till rullning


Sätt ugnen på 250º. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0