Å så ett efter fisket...
Mat efter jaktlyckan...
Älggryta
1½ kg Älgkött (går även med nöt) i mindre bitar, brynes
1 msk Salt
Vitpeppar
1½ dl Vatten
1 msk Gurkspad av Mor Annas gurka
1 Buljongtärning
Koka under lock i 30 minuter.
1 Lök i skivor
2 msk delade Syltlökar
1 dl hackade Mor Annas Gurka
3 tsk Svartvinbärsgelé
3 dl Vispgrädde
6 st krossade Enbär
Koka i 25 minuter eller tills köttet är genomkokt. Serveras med ris och grönsallad.
Korrigering
Det skulle ha publicerats förra veckan men eftersom jag inte har kommit mig in i bloggadet ännu så blev det som det blev...
Bättre sent än aldrig... :-)
Baka, baka liten kaka
Kommer inlägg i morgon om hur dom smakade eller om det blev ett fall för soptunnan...

Kubb 200º, 150-20 min
200 g smör eller margarin
250 g strösocker
3 dl mjölk, kall
12 droppar bittermandelolja
2 msk hjorthornssalt
1 kg vetemjöl
Blanda ihop alla ingredienser, rulla ut degen till handledstjocka längder och skär sedan i lagom stora bitar. Doppa i strösocker och grädda sedan tills kubbarna har fått fin färg (ca 10-15 minuter).

Havrerutor m. choklad 200°, 10-15 min
200 gr smält avsvalnat Smör
2½ dl Strösocker
6 dl Havregryn
2 msk Vetemjöl
3 msk Sirap
2 msk Vispgrädde
150 gr Blockchoklad
Blanda ihop allt utom chokladen. Lägg ett papper i långpannan. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 min. Låt kakan svalna, skär i lite avlånga bitar doppa halva kakorna i blockchoklad.
Lördag
Hoppade av bussen i Timrå för att ta en liten kopp kaffe hos kompisarna... Sedan så fick jag låna deras andra bil som bara står och dammar... Tackar för den omtanken men det fanns visst en liten baktanke också... Jag ska hämta dom inatt efter en surströmmningsskiva...
Blev inspirerad av en arbetskompis att göra en paj i morgon... Här kommer receptet för den som är sugen att göra den:
Räkpaj 225º, 16 min
3 dl Vetemjöl
125 Smör/margarin
½ dl Vatten
Förgräddas.
250 gr skalade Räkor (klippes i bitar och läggs ut i pajskalet)
2 dl Creme fraiche
3 Ägg
3 dl riven Ost
Vitlöksklyfta
1 msk Tomtatpuré
½ tsk Curry
½ tsk Timjan
Blanda ihop allt och häll det i pajskalet.
KVINNOR
Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...
Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.
Husmorstips 2:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips :
Köp pulvermos, det håller ett år.
Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.
Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.
Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.
Husmorstips 6:
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.
Husmorstips 7:
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.
Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????
Äntligen fredag
Kom just på vad vi ska äta till middag idag... Fanny sa häromdagen att det var länge sedan vi åt lövbiff och det är det som blir på menyn idag... Receptet kommer här för den som vill prova...
Ha det gott!
Lövbiff med sting
400 gr Lövbiff
2 st Vitlöksklyftor
2 dl Vispgrädde
Buljongtärning
Vatten
1 msk Soja
½ tsk Sambal Oelek
½ krm Svartpeppar
½ tsk Salt
1 msk Curry
1 msk Smör/margarin
Strimla lövbiffen i mindre bitar och bryn i smör/margarin. Pressa i vitlök. Smula i buljongtärning och tillsätt vatten. Lägg i resterande kryddor samt grädden. Låt småputtra en stund. Servera med ris och en god sallad.
Markera, kopiera (ctrl+c) och klistra in (ctrl+v) ...
HJÄLP!
Är lite kass på det här med datorer jag men med lite hjälp så kanske man kan åstadkomma någonting....
Lite förslag vore på sin plats eller varför inte HJÄLP rent utav...
Ha det!
ååå


Grundade dom restaurangen när dom visste att jag skulle komma... Vilket sammträffande... Väl där så tog jag det "gamla vanliga" Minimål och chilichees...+ en gammal goding till dricka... Blackorange (½Cola och ½fanta) MUMS...
Mätta och belåtna så åkte vi hem...
Nu är det

Ha det gott resten av den här dagen!
Domen

Idag ska jag få domen om lilla

Ska på besiktning kl 11:40...
Mörkt
Är inte så haj på det här med datorer men det tar sig väl om man får praktisera lite... Så kommer det säkert att bli mera skrivet vad det lider...
Ha det gott alla där ute i etern!
Camilla

Ny lur
Nu har jag slagtit till och köpt en "ny" lur på Tradera.... Det blev en Sony Ericsson W200I...

Adoptera
ADOPTERA!
Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg,så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.
Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet ...

Gör som jag, adoptera!!!
Tag med droppen !!
Nybörjare
Då var man här då...
Måste pröva på något nytt...
Hoppas att just Du hör av Dig med ett litet inlägg då och då....
Ha det gott alla!
Camilla