*Äppel- och kanelmuffins m. crumble*

175º, 45 min

100 g Smör/margarin

2 st Ägg

1.51½ dl Strösocker
11 tsk Vaniljsocker
22 dl Mjölk
11 st Citron (skalet)
44 dl Vetemjöl
22 tsk Bakpulver
11 nypa Salt

11 dl Vetemjöl
11 dl Strösocker


fyllning:
33 st stora Äpplen
11 msk Smör/margarin till stekning
22 msk Strösocker
22 msk malen Kanel


smuldeg:
7575 g kallt Smör/margarin

22 dl Havregryn
11 dl Vetemjöl
11 dl Strösocker


Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0