*Banankaka*

175º, 50-60 min

150 gr rumstemp Margarin/Smör

3½ dl Strösocker

2 Ägg

1 stor eller 2 små mosade Bananer

4½ dl Vetemjöl

1 krm Salt

1 tsk Bakpulver

1 tsk Bikarbonat

1 tsk Vaniljsocker

1 tsk Kanel

100 gr hackad Mandel

1½ dl Filmjölk


Rör smöret pösigt med strösocker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Blanda ner bananerna. Blanda de torra ingredienserna och nötterna. Tillsätt det varvat med filmjölken i smeten. Häll smeten i en smord form som rymmer cirka 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50-60 minuter. Pröva med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen. Sikta eventuellt över lite florsocker. Kakan går bra att frysa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0