*Banankaka*
175º, 50-60 min
150 gr rumstemp Margarin/Smör
3½ dl Strösocker
2 Ägg
1 stor eller 2 små mosade Bananer
4½ dl Vetemjöl
1 krm Salt
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Kanel
100 gr hackad Mandel
1½ dl Filmjölk
Rör smöret pösigt med strösocker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Blanda ner bananerna. Blanda de torra ingredienserna och nötterna. Tillsätt det varvat med filmjölken i smeten. Häll smeten i en smord form som rymmer cirka 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50-60 minuter. Pröva med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen. Sikta eventuellt över lite florsocker. Kakan går bra att frysa.

Kommentarer
Trackback