*Blåbärsmums*
35 bitar
6 Ägg
6 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
6 dl Vetemjöl
180 gr Smör/margarin (smält)
150 gr mörk Choklad
400 gr Blåbär
2 msk Strösocker
1 msk Potatismjöl
smultäcke:
75 gr Smör/margarin
1 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl
1½ dl Havregryn
Sätt ugnen på 175º. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller smörj och bröa den. Skär smöret till smultäcket i tärningar. Nyp ihop med resten av ingredienserna till smultäcket och lägg i kylen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Häll i formen, vänd bären i socker och potatismjöl och strö över smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Tar kakan ur ugnen och strö över smuldegen, höj temperaturen till 200º och sätt in kakan i ytterligare 10-15 minuter. Låt svalna och skär o bitar.