*Blåbärsmums*

35 bitar

6 Ägg

6 dl Strösocker

2 tsk Vaniljsocker

6 dl Vetemjöl

180 gr Smör/margarin (smält)

150 gr mörk Choklad

400 gr Blåbär

2 msk Strösocker

1 msk Potatismjöl


smultäcke:

75 gr Smör/margarin

1 dl Strösocker

1 dl Vetemjöl

1½ dl Havregryn


Sätt ugnen på 175º. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller smörj och bröa den. Skär smöret till smultäcket i tärningar. Nyp ihop med resten av ingredienserna till smultäcket och lägg i kylen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Häll i formen, vänd bären i socker och potatismjöl och strö över smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Tar kakan ur ugnen och strö över smuldegen, höj temperaturen till 200º och sätt in kakan i ytterligare 10-15 minuter. Låt svalna och skär o bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0