*Blåbärsrutor*

3 Ägg

1 dl Strösocker

1 dl Sötningsmedel (ex sweet´n low-strö)

75 gr Kesella

50 gr Margarin/Smör

2 dl Mjöl

1 tsk Bakpulver

1 tsk Vaniljsocker

100 gr Blåbär


garnering:

½ tsk Florsocker


Vispa äggen pösiga med socker och sötningsmedel. Rör i kesella och mjukt fett. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör smeten slät. Bred ut hälften av den i en liten bakpappersklädd form (20-30 cm i diam). Strö på blåbär och klicka på resten av smeten. Grädda kakan i 200º, 20 minuter. Sikta över florsockret när kakan kallnat och skär upp den i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0