*Budapestrulle*

6 st Äggvitor

½ tsk saft av pressad Citron

3 dl Strösocker

2 msk Marzansåspulver


fyllning:

3 dl Vispgrädde

1 st Banan

2 dl Blåbär

Florsocker


Sätt ugnen på 175º. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resten av sockret och fortsätt vispa på högsta hastigheten till styvt skum. Spritsa ut smeten med 1 cm mellanrum på ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper. Lämna en kant på 3 cm runtom. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt stå 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kallna. Vispa grädden ganska hårt. Låt blåbären rinna av väl. Skär bananerna i tärningar och blanda med grädden. Bred ut över marängen och rulla försiktigt ihop från långsidan. Pudra över florsocker strax före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0