*Chocolate chip cookies*
Grundrecept:
120 gr mjukt Smör/margarin
1 dl Råsocker
1 st Ägg
1½ dl Vetemjöl
½ dl Havregryn
½ tsk Bakpulver
0,25 tsk Salt
100 gr Choklad av valfri smak
Ingredienser white Choco chip ginger cookies:
1 sats grundrecept med:
100 gr vit Choklad
1 tumstor färsk bit Ingefära
Ingredienser Choco chip coco cookies:
1 sats grundrecept med:
100 gr mörk Choklad (70%)
½ dl Kokos
Ingredienser Choco chip peanut cookies:
1 sats grundrecept med:
100 gr mörk Choklad (70%)
100 gr salta Jordnötter
Ingredienser white Choco chip orange cookies:
1 sats grundrecept med:
½ dl Kokos
100 gr mörk Choklad
rivet skal från 2 Apelsiner
Grundreceptet: Vispa smör och strösocker krämigt, rör i ägget. Vänd ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt. Hacka chokladen grovt och riv apelsinskalet, blanda i degen. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diam) och frys i cirka 30 minuter. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 200º, cirka 10 minuter.
White choschip ginger cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd vit choklad och tillsätt färsk riven ingefära i smeten.
Choco chip coco cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokos.
Choco chip peanut cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt grovt hackade jordnötter i smeten.
Choco chip orange cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokos. Smaksätt med rivet skal från 2 Apelsiner.