*Chokladkaka m. nötter*

15 bitar

150 gr mörk Choklad

100 gr Smör/margarin

4 Ägg

3 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

1½ dl Vetemjöl

100 gr Nötter, tex hasselnötter, jordnötter, cashewnötter, valnötter


Glasyr:

100 gr mörk Choklad

1 dl Vispgrädde

1 msk Sirap

10 gr Smör/margarin (rumstemp)


Sätt ugnen på 200º. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 32x24 cm, eller smörj och bröa den. Hacka och smält chokladen med smöret i mikron eller över vattenbad. Vispa ägg och strösocker lätt. Blanda ner den smälta chokladen och tillsätt vaniljsocker och vetemjöl. Hacka nötterna grovt och blanda 2/3 i smeten. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt den kallna. Hacka chokladen till glasyren och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Rör i smöret och rör tills allt har smält. Häll glasyren över kakan och strö över resten av nötterna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0