*Chokladkaka m. nötter*
15 bitar
150 gr mörk Choklad
100 gr Smör/margarin
4 Ägg
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1½ dl Vetemjöl
100 gr Nötter, tex hasselnötter, jordnötter, cashewnötter, valnötter
Glasyr:
100 gr mörk Choklad
1 dl Vispgrädde
1 msk Sirap
10 gr Smör/margarin (rumstemp)
Sätt ugnen på 200º. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 32x24 cm, eller smörj och bröa den. Hacka och smält chokladen med smöret i mikron eller över vattenbad. Vispa ägg och strösocker lätt. Blanda ner den smälta chokladen och tillsätt vaniljsocker och vetemjöl. Hacka nötterna grovt och blanda 2/3 i smeten. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt den kallna. Hacka chokladen till glasyren och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Rör i smöret och rör tills allt har smält. Häll glasyren över kakan och strö över resten av nötterna.