*Citrontårta*
8 bitar
fyllning:
100 gr Smör/margarin (mjukt)
150 g Strösocker
5 Ägg
2 msk Vetemjöl
5 dl Creme fraiche
2 st Citroner
Smörj en form med avtagbar kant, 24 cm i diam. Kör smält smör och digestivekex i matberedare. Tryck ut degen i botten på formen. Dela 4 ägg i vitor och gulor. Häll 4 vitor i en ren, fettfri bunke. Spara i gula till pensling.
Fyllning: Vispa smör, socker, 3 äggulor och 1 ägg pösigt. Rör i vetemjöl, créme fraiche, skal av 1/2 citron och saften av 1 citron. Vispa de 4 vitorna hårt och vänd ner i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda ca 60 minuter. Ta ut kakan och pensla med den uppvispade äggulan. Öka värmen till 200° och grädda kakan ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna i formen. Riv en citron med ciseleringsjärn och garnera kakan med citronstrimlorna. Servera ev med blåbär och en klick crème fraiche.