*Filmjölkslimpa*

4½ dl Filmjölk

1 dl Vetekross

1 dl Rågkross

1 dl Havregryn

2½ dl grovt Rågmjöl

3 dl Vetemjöl

1 dl Linfrön

1 dl Solrosfrön

1½ tsk Salt

1½ tsk Bakpulver

1½ tsk Bikarbonat

2 tsk Brödkrydda

1 dl Hasselnötter

1 dl torkade Fikon

1 dl Nötter


Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter i 200º.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0