*Fläskfilé m. krämig risotto*

4 port 

300 gr Fläskfilé

Margarin/Smör

Salt

Vitpeppar


Risotto:

½ gul Lök

1 st Vitlöksklyfta

1 msk Margarin/Smör

1½ dl Arborioris

1 dl vitt Matlagningsvin

ca 4 dl Buljong (höns)

2 dl riven lagrad Ost (17%)

1 dl gröna Ärtor/Majs


Hacka lök och vitlök, fräs smör i en kastrull. Låt riset fräsa med en stund. Häll på vin och 2 dl buljong, sjud försiktigt. Buljongen ska koka in efter hand. Rör då och då. Tillsätt buljongen matskedsvis tills allt har kokat in. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtor/majs. Skiva fläskfilén och sten i smör, salta och peppra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0