*Fläskfilé m. krämig risotto*
4 port
300 gr Fläskfilé
Margarin/Smör
Salt
Vitpeppar
Risotto:
½ gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 msk Margarin/Smör
1½ dl Arborioris
1 dl vitt Matlagningsvin
ca 4 dl Buljong (höns)
2 dl riven lagrad Ost (17%)
1 dl gröna Ärtor/Majs
Hacka lök och vitlök, fräs smör i en kastrull. Låt riset fräsa med en stund. Häll på vin och 2 dl buljong, sjud försiktigt. Buljongen ska koka in efter hand. Rör då och då. Tillsätt buljongen matskedsvis tills allt har kokat in. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtor/majs. Skiva fläskfilén och sten i smör, salta och peppra.

Kommentarer
Trackback