*Focaccia*
50 g Jäst
6 dl ljummet Vatten
½ dl Olja
1 tsk Salt
3 pressade Vitlöksklyftor
13 dl Vetemjöl
Rör ut jästen med lite av vattnen. Ha sedan i resten. Häll i salt och olja. Pressa ner vitlöken. Blanda ner mjölet. Det blir en väldigt lös smet. Men det gör inget. Den behöver inte knådas. Bara kör runt allt med en degspade. Låt jäsa i 30 minuter. Olja en långpanna. Häll ner degen i den och med en mjölad hand eller två tryck ut degen så den täcker lånpannebotten. Jäs ytterligare 20 minuter. Tryck nu ner fingrarna i degen så det blir massor med gropar i den. Pensla med olja. Jag brukar även trycka ner soltorkade tomater, oliver, fetaost. Strö över salt, gärna flingsalt. Kanske lite kryddor. Rosmarin är gott. Grädda sedan i 15 minuter i 175º.
Kommentarer
Trackback