*Fransk chokladtårta*
250 gr mörk Choklad
250 gr smält Smör/margarin
6 Ägg
2 ¾ dl Strösocker
1 dl Vetemjöl
glasyr:
100 gr mörk Choklad
100 gr Smör/margarin
50 gr Honung (knappt ½ dl)
kakan:
Finhacka chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Vispa ägg och socker poröst. Häll i choklad i smörbladningen. Sikta ner mjölet och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, 26 cm i diam. Grädda mitt i ugnen i 175º, 25-30 minuter. Kakan ska INTE vara genomgräddad. Ytan ska ha stelnat till och börja spricka. Då är den klar. Låt kakan svalna i formen. Ställ sedan in den i frysen så den stelnar till.
glasyren:
Smält smöret och häll det medan det är varmt över den finhackade chokladen. Blanda till en slät kräm och tillsätt honungen. Lossa tårtan försiktigt från formen och lägg den på ett fat. Häll glasyren på den frusna tårtan och stryk ut den jämnt. Låt det stelna. Servera med lättvispad grädde.