*Hallontryffel*

200°, 10 min

pajdeg:
3 dl Vetemjöl
150 g Smör/margarin
2 msk Florsocker
3 msk Kakao
1 Äggula
2 tsk kallt Vatten

fyllning:
1,5 dl tinade Hallon
2 dl Vispgrädde
300 g Marabou mjölkchoklad
75 g Smör/margarin

Rör ihop mjöl och smör till pajdegen. Blanda i florsocker och kakao. Häll ner äggulan och  vatten och arbeta ihop. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en form med löstagbar  kant. Låt vila kallt i 30 minuter. Grädda pajskalet i 10 minuter i 200º. Mixa hallonen i en mixer till fyllningen. Värm hallonpurén med grädden i en kastrull så att det blandar sig. Tag av kastrullen från spisen och blanda ner chokladen. Rör om tills allt smält. Klicka ner smöret och rör om allt till en smet. Häll fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt över natten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0