*Havrerutor m. nougat*
100 gr Margarin/Smör
4½ dl Havregryn
1 msk Vetemjöl
1½ tsk Bakpulver
1 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 msk ljus Sirap
garnering:
100 gr mjuk Nougat
Smält matfettet. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet och rör om. Bred ut smeten i en smord långpanna. Grädda kakan 200º i 10 minuter. Skiva nougaten tunt (snabbt och enkelt gör du det med en osthyvel). Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå i 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras.
Kommentarer
Trackback