*Havrerutor m. nougat*

100 gr Margarin/Smör

4½ dl Havregryn

1 msk Vetemjöl

1½ tsk Bakpulver

1 dl Strösocker

2 tsk Vaniljsocker

2 msk ljus Sirap


garnering:

100 gr mjuk Nougat


Smält matfettet. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet och rör om. Bred ut smeten i en smord långpanna. Grädda kakan 200º i 10 minuter. Skiva nougaten tunt (snabbt och enkelt gör du det med en osthyvel). Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå i 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0