*Kardemummaskorpor*

                      175º                        25 min                        35 st

1 tsk Kardemummakärnor
100 g mjukt Smör/margarin
1 dl Strösocker
½ dl Råsocker
1 st Vaniljstång
2 st Ägg
1 dl Sötmandel
1 st Bittermandel
5 dl Vetemjöl
1½ tsk Bakpulver


Sätt på ugnen. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125º. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0