*Köttfärspaj*
10-12 port 200º, 45 min
pajdeg:
6 dl Vetemjöl
250 gr Margarin/Smör
4-5 msk kallt Vatten
fyllning:
800 gr Köttfärs
2-3 msk Margarin/Smör
2 hackade gula Lökar
400 gr hackade Champinjoner
1-2 Paprikor
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
6 Ägg
6 dl Mjölk/gräddmjölk
ca 4 dl riven Ost
Smula fettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Salta och peppra.
Strimla paprika och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i formen.
Vispa samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen. Grädda i 45 minuter i nedre delen av ugnen.

Kommentarer
Trackback