*Köttfärspaj*

10-12 port     200º, 45 min                       

pajdeg:

6 dl Vetemjöl

250 gr Margarin/Smör

4-5 msk kallt Vatten


fyllning:

800 gr Köttfärs

2-3 msk Margarin/Smör

2 hackade gula Lökar

400 gr hackade Champinjoner

1-2 Paprikor

1 tsk Salt

2 krm Svartpeppar

6 Ägg

6 dl Mjölk/gräddmjölk

ca 4 dl riven Ost


Smula fettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.


Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Salta och peppra.


Strimla paprika och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i formen.


Vispa samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen. Grädda i 45 minuter i nedre delen av ugnen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0