*Kyckling m. gult ris*

4 port

2 st Vitlöksklyftor

900 gr Kycklingfiléer

1 st Citron (saft)

1½ tsk Salt

2 krm Vitpeppar

2 st gul Lök

1 st grön Paprika

½ dl Olivolja

½ gr Saffran

2 st Lagerblad

1 st Buljongtärning (höns)

6 dl Vatten

1 dl torrt vitt Vin

3 dl Ris

  

Hacka vitlöken. Lägg kycklingen i en skål och vänd ihop med vitlök och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet 2-3 timmar. Skala och hacka löken och strimla paprikan. Klappa kycklingen torr, hetta upp oljan i en stor gryta och bryn dem runtom. Lägg i lök och paprika och stek under omrörning några minuter tills löken mjuknat. Häll i citronsaft och vitlök från marinaden, rör i saffran och lagerbladet. Lägg i buljongtärning, häll på vattnet och vitt vin. Koka upp. Koka 5 minuter, rör i riset och låt koka under lock tills riset är kokt och kycklingen färdig. Servera direkt ur grytan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0