*Kyckling m. gult ris*
4 port
2 st Vitlöksklyftor
900 gr Kycklingfiléer
1 st Citron (saft)
1½ tsk Salt
2 krm Vitpeppar
2 st gul Lök
1 st grön Paprika
½ dl Olivolja
½ gr Saffran
2 st Lagerblad
1 st Buljongtärning (höns)
6 dl Vatten
1 dl torrt vitt Vin
3 dl Ris
Hacka vitlöken. Lägg kycklingen i en skål och vänd ihop med vitlök och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet 2-3 timmar. Skala och hacka löken och strimla paprikan. Klappa kycklingen torr, hetta upp oljan i en stor gryta och bryn dem runtom. Lägg i lök och paprika och stek under omrörning några minuter tills löken mjuknat. Häll i citronsaft och vitlök från marinaden, rör i saffran och lagerbladet. Lägg i buljongtärning, häll på vattnet och vitt vin. Koka upp. Koka 5 minuter, rör i riset och låt koka under lock tills riset är kokt och kycklingen färdig. Servera direkt ur grytan.