*Mintchokladtårta*

175º, 18 min

100 g Smör/margarin
100 g After Eight ( 12 st rutor )
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Kakao
1 ½ tsk Bakpulver

Glasyr
150 g After Eight ( 18 st rutor )

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna och låt dessa smälta. Rör om. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör- och chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175º i mitten av ugnen. Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda 3 - 5 minuter så att chokladrutorna smälter. Ta ut tårtan ur ugnen och bred tu den smälta mintchokladen så att den täcker hela tårtan. Låt svalna och glasyren stelna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0