*Mintchokladtårta*
175º, 18 min
100 g Smör/margarin100 g After Eight ( 12 st rutor )
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Kakao
1 ½ tsk Bakpulver
Glasyr
150 g After Eight ( 18 st rutor )
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna och låt dessa smälta. Rör om. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör- och chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175º i mitten av ugnen. Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda 3 - 5 minuter så att chokladrutorna smälter. Ta ut tårtan ur ugnen och bred tu den smälta mintchokladen så att den täcker hela tårtan. Låt svalna och glasyren stelna.

Kommentarer
Trackback