*Morotskaka m. saffransglasyr*

175º, 30 min

2 rivna Morötter

½ dl flytande Margarin

1½ dl Strösocker

Saft och skal av en Lime

3 Ägg

3 dl Vetemjöl

1 tsk Bakpulver


glasyr:

250 gr Kesella

1 pkt Saffran

2 msk Florsocker


Vispa socker och margarin poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i limeskalet och limesaften. Blanda ihop vetemjölet med bakpulver och häll i smeten tillsammans med morötterna. Vispa försiktigt ihop smeten och häll den i en smord och bröad form. Grädda 30 minuter i 175º. Låt kakan svalna. Blanda ihop glasyren och bred den över kakan. Garnera gärna med limeskal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0