*Rödbetskaka*

12 port

4 Ägg
4½ dl Strösocker
3 st (ca 350g) Rödbetor

2 1/4 dl Rapsolja (eller annan neutral olja)

3½ dl Vetemjöl

1 dl Kokos

2 tsk Bakpulver

1 tsk Bikarbonat

2 tsk Salt

2 tsk Kanel

2 tsk stött Kardemumma


Glasyr:

50 gr naturell Mjukost eller Philadelphiaost

1 dl Florsocker


Skala och riv rödbetorna. Vispa ägg och socker. Tillsätt rödbetor och olja. Blanda samman övriga ingredienser i en separat skål och rör sedan ner den i blandningen. Grädda 175º i en smord och bröad form i 60 minuter. Låt kakan svala och rör ihop glasyren och bed den över kakan.                     



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0