*Saffransskaka*

175°, 40 min

200 gr Margarin/Smör

2 pkt Saffran

1 st Sockerbit

1 st Apelsin

2 Ägg

2½ dl Strösocker

1 dl Mjölk

4 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

2 msk Florsocker


Smörj och bröa en rund form - gärna med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit. Riv av skal av apelsinen och pressa ur saften (cirka ¾ dl). Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, mjölk, smör samt skal och saft av apelsinen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i formen. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Sikta över florsocker när kakan ska serveras. Servera gärna med vispad grädde eller crème fraiche.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0