*Saffransskaka*
175°, 40 min
200 gr Margarin/Smör
2 pkt Saffran
1 st Sockerbit
1 st Apelsin
2 Ägg
2½ dl Strösocker
1 dl Mjölk
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 msk Florsocker
Smörj och bröa en rund form - gärna med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit. Riv av skal av apelsinen och pressa ur saften (cirka ¾ dl). Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, mjölk, smör samt skal och saft av apelsinen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i formen. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Sikta över florsocker när kakan ska serveras. Servera gärna med vispad grädde eller crème fraiche.
Kommentarer
Trackback