*Saffransskorpor*

175°, 25, 10 min

100 gr Margarin/Smör

1 pkt Saffran

2 Ägg

1½ dl Strösocker

5 dl Vetemjöl

1½ tsk Bakpulver

1½ dl hel Mandel

Råsocker


Sätt på ugnen. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125º. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.  Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten). 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0