*Saffransskorpor*
175°, 25, 10 min
100 gr Margarin/Smör
1 pkt Saffran
2 Ägg
1½ dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
1½ tsk Bakpulver
1½ dl hel Mandel
Råsocker
Sätt på ugnen. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125º. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Kommentarer
Trackback