*Smulpaj m. rabarberfyllning*

225º, 15-20 min

deg:

1½ dl Vetemjöl

1½ dl Havregryn

100 gr Margarin/Smör

2-3 msk Strösocker


fyllning:

500 gr Rabarber

1-1½ dl Strösocker

1 msk Potatismjöl


Möt upp mjöl och socker i en skål. Lägg i fettet och finfördela det i mjöl/havregrynsblandingen med fingertopparna till en grynig massa. Dra av skalet på rabarbern - skär i tunna skivor. Blanda socker och potatismjöl med rabarbern i en form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått fin färg och fyllningen mjuknat.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0