*Snurrbullar*
20 st
50 gr Jäst
100 gr Smör/margarin
3 dl Mjölk
½ tsk Salt
1½ dl Strösocker
1 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Kardemumma
12 dl Vetemjöl
fyllning:
1 dl Strösocker
2 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma
75 gr Smör/margarin (rumstemp)
glasyr:
1½ dl Florsocker
1 msk Mjölk
Sätt ugnen på 175º. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37º. Häll vätskan över jästen och tillsätt salt, socker, ägg, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 40 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Knåda ihop degen och dela den i två bitar. Baka ut till 1½ cm tjocka rektanglar. Bred ut fyllningen på degel och rulla ihop till två rullar. Skär varje i 10 bitar och lägg dem med snittytan upp i en form, ca 32x24 cm. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt bullarna svalna i formen. Rör ihop glasyren och ringla över bullarna.