*Snurrbullar*

20 st

50 gr Jäst

100 gr Smör/margarin

3 dl Mjölk

½ tsk Salt

1½ dl Strösocker

1 Ägg

1 tsk Vaniljsocker

1 tsk Kardemumma

12 dl Vetemjöl


fyllning:

1 dl Strösocker

2 tsk Kanel

1 tsk Kardemumma

75 gr Smör/margarin (rumstemp)


glasyr:

1½ dl Florsocker

1 msk Mjölk


Sätt ugnen på 175º. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37º. Häll vätskan över jästen och tillsätt salt, socker, ägg, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 40 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Knåda ihop degen och dela den i två bitar. Baka ut till 1½ cm tjocka rektanglar. Bred ut fyllningen på degel och rulla ihop till två rullar. Skär varje i 10 bitar och lägg dem med snittytan upp i en form, ca 32x24 cm. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt bullarna svalna i formen. Rör ihop glasyren och ringla över bullarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0