*Tunnbröd i stekpanna*

20 st

steg 1:
1515 g (¼ paket) färsk Jäst
22 msk Strösocker
5050 g Smör/margarin
22 msk ljus Sirap
11 tsk krossad Anis
11 tsk krossat Fänkåls frön
1.51½ tsk Salt
2.52½ dl Mjölk
33 dl Rågsikt
33 dl Vetemjöl special


steg 2:

300300 g varm nykokt Potatis (skalad)
1.51½ dl Vetemjöl special
1.51½ dl Rågsikt

Smula jästen i en bunke och häll över strösocker. Smält smöret och värm med mjölk, sirap, kryddor och salt till 37º. Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt. Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ungefär 1 timme. Pressa den varma potatisen med en gaffel och knåda in den i degen. Tillsätt vetemjöl och rågsikt tills den inte kladdar längre. Dela den i små bitar och kavla ut till tunna runda kakor. Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, någon minut på varje sida, tills det fått lite färg. Var försiktig så du inte steker för länge, då blir brödet hårt och knaprigt.


Plasta brödet direkt eftersom det torkar om det får ligga framme. Det går utmärkt att frysa in i plastpåsar om man inte vill äta upp allt med detsamma.


Kommentarer
Postat av: Josefin

Hejhej ! Kolla gärna in min blogg.



Fin blogg!

2008-12-25 @ 23:24:45
URL: http://missjosefin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0