*Vit chokladcheescake*
175º, 10, 45-55 min
botten:
100 gr smält Smör/margarin
225 gr Digestivekex
2 msk Kakao
fyllning:
200 gr Färskost (naturell)
250 gr Kesella (naturell)
3 Ägg
1 1/4 dl Strösocker
½ Citron (rivet skal och saft)
200 gr vit Choklad
Blanda smält smör med mixade kex och kakao, tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Grädda i 175°, ca 10 minuter. Låt svalna. Blanda samman färskost, kesella, ägg och socker till en homogen massa. Rör ner citronskal och saft. Smält chokladen försiktigt i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen i fyllningen och häll den över botten i formen. Grädda ytterligare 45-55 minuter tills fyllningen stelnat. Låt kallna och garnera med hallon eller jordgubbar.
Kommentarer
Trackback