*Bacontsatsiki*

4 port, 1 timme

1 pkt Bacon

½ Gurka

½ tsk Salt

2½ dl Yoghurt (grekisk)

1 st Vitlöksklyfta (pressad)

25 gr Valnötter (grovhackade)

1 tsk Dijonsenap

2 msk Gräslök (hackad)

Salt

Peppar


Strimla och knaperstek baconet, låt rinna av på papper. Skala och riv gurkan grovt. Blanda med saltet och låt stå cirka 10 minuter. Lägg över gurkan i en sil och pressa ut all vätska. Blanda yoghurt, vitlök, nötter, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna minst 1 timme i kylen. Blanda ner baconet vid servering.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0