200º, 15-20 min, 4 port
4 st bitar Laxfilé (á 140g)
Salt
Romsås:
2 dl Crème fraiche
½ dl Majonäs
½ tsk Salt
2 msk Stenbitsrom
Bakad potatis:
4 st Bakpotatisar
50 gr Smör/margarin
1 tsk pressad Vitlök
några Dillkvistar
Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200º i 15-20 minuter. Gör under tiden romsåsen. Blanda crème fraiche och majonäs. Tillsätt salt och stenbitsrom. Rör om och smaka av. Baka potatisen i mikron. Lägg potatisarna på en tallrik som tål hög värme. Gör hål med provsticka och kör i mikron på full effekt i 8-10 minuter. Känn med provsticka att de är klara. Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlök. Lägg några dillkvistar över.
