*Laxfilé m. romsås*

200º, 15-20 min, 4 port

4 st bitar Laxfilé (á 140g)

Salt


Romsås:

2 dl Crème fraiche

½ dl Majonäs

½ tsk Salt

2 msk Stenbitsrom


Bakad potatis:

4 st Bakpotatisar

50 gr Smör/margarin

1 tsk pressad Vitlök

några Dillkvistar

Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200º i 15-20 minuter. Gör under tiden romsåsen. Blanda crème fraiche och majonäs. Tillsätt salt och stenbitsrom. Rör om och smaka av. Baka potatisen i mikron. Lägg potatisarna på en tallrik som tål hög värme. Gör hål med provsticka och kör i mikron på full effekt i 8-10 minuter. Känn med provsticka att de är klara. Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlök. Lägg några dillkvistar över.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0