*Bacontsatsiki*
4 port, 1 timme
1 pkt Bacon
½ Gurka
½ tsk Salt
2½ dl Yoghurt (grekisk)
1 st Vitlöksklyfta (pressad)
25 gr Valnötter (grovhackade)
1 tsk Dijonsenap
2 msk Gräslök (hackad)
Salt
Peppar
Strimla och knaperstek baconet, låt rinna av på papper. Skala och riv gurkan grovt. Blanda med saltet och låt stå cirka 10 minuter. Lägg över gurkan i en sil och pressa ut all vätska. Blanda yoghurt, vitlök, nötter, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna minst 1 timme i kylen. Blanda ner baconet vid servering.
*Laxfilé m. bakad potatis samt ägg- och räkröra*
200º, 15-20 min, 4 port
4 st bitar Laxfilé (á 140g)
Salt
Ägg- och räkröra:
1½ dl Crème fraiche
½ dl Majonäs
2 st hårdkokta Ägg
¼ Rödlök
2 msk Dill (hackad)
150 gr skalade Räkor
Salt
Bakad potatis:
4 st Bakpotatisar
50 gr Smör/margarin
1 tsk pressad Vitlök
några Dillkvistar

*Laxfilé m. romsås*
200º, 15-20 min, 4 port
4 st bitar Laxfilé (á 140g)
Salt
Romsås:
2 dl Crème fraiche
½ dl Majonäs
½ tsk Salt
2 msk Stenbitsrom
Bakad potatis:
4 st Bakpotatisar
50 gr Smör/margarin
1 tsk pressad Vitlök
några Dillkvistar

*Choklad- och banankaka*
175º, 1 timme
120 gr rumstempererat Smör/margarin
1½ dl Strösocker
2-3 st Ägg
3 st Bananer
4 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 dl Kokos
2 tsk Bakpulver
100 gr Choklad
Sätt ugnen på 175º. Smörj en avlång brödform och strö den med kokos. Rör smör och strösocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, kakao, kokos och bakpulver. Mosa två av bananerna och blanda ner i smeten. Rör ner mjölblandningen. Finhacka chokladen och vänd ner den. Häll i formen. Skiva den sista bananen och lägg ovanpå smeten. Grädda längst ner i ugnen 1 timme. Prova med en sticka att kakan är klar.